Att köpa hund

Allt du behöver veta inför labradorköpet

Det är inte konstigt att labradoren är den mest populära hunden i de svenska hemmen. Den stora familjevännen är en av de mest trogna vänner man kan ha och dessutom en perfekt förstagångshund. Enda risken med ett labradorköp är egentligen att du förmodligen aldrig kommer vilja ha en annan hundras igen, för den här hunden har en given plats i ditt hjärta från första stund.

Förberedelser innan valpens ankomst

Innan valpen anländer är det förstås en hel del som behöver fixas och köpas. En av de första sakerna du bör göra är att jämföra olika försäkringar och se vilken som passar dina behov. Försäkringsbolaget Lassie är speciellt inriktat på hundförsäkringar och erbjuder bra skydd i olika storlekar anpassat för just ditt djurs välmående.

Köper du hunden från en seriös kennel kan försäkring ibland redan vara tecknad, men det går alltid att jämföra och byta i efterhand så länge valpen klarar en besiktning hos veterinären och är helt frisk.

Andra inköp som behöver göras är foder, leksaker, koppel och sele eller halsband och en bädd som valpen kan göra sig hemmastadd i. En liten medicinlåda med de vanligaste produkterna är också bra att ha om någon olycka skulle vara framme.

Tips för att uppfostra valpen på bästa sätt

Precis som människor är alla hundar unika och har sina egna personligheter. Att lära känna sin hund på djupet är a och o för att kunna uppfostra den på bästa sätt. Något som alla hundar däremot behöver är ett konsekvent bemötande och mängder av kärlek. Var tydlig med att visa hunden när den har gjort rätt och belöna hellre en gång för mycket än en gång för lite. Om hunden uppvisar ett oönskat beteende är enklare korrigering och lågaffektivt bemötande oftast det mest effektiva. Hundar och framförallt valpar älskar att få uppgifter och göra rätt och med rätt belöning kommer de sträva efter detta resten av livet.

Du kanske också gillar…