Att köpa hund

Att köpa en omplaceringshund

Det finns många hundar som inte har så bra hem. En del hundar mår inte bra i sina hem, andra har helt enkelt inga hem utan de bor på gatan. Om hundarna inte mår bra kan de dock omhändertas och omplaceras. Men att ta hand om en omplaceringshund är inte bara en dans på rosor.

Att ta hand om en omplaceringshund

En omplaceringshund kan ha varit utsatt för i stort sett vad som helst. Man vet ibland inte ens om vad hunden råkat ut för. Man måste vara beredd att lägga ner mycket tid på att få hunden att trivas i sitt nya hem om man beslutar sig för att ta hand om en omplaceringshund.

Nackdelar med omplaceringshundar

Även om man gärna vill ta emot en omplaceringshund som man tycker synd om är det kanske inte alltid ett så bra alternativ. Om man har barn eller andra djur kan en omplaceringshund visa aggressivitet mot dem och det kan också ta lång tid innan hunden lär sig åka bil, att umgås med andra och att bli lämnad ensam hemma.

En annan nackdel med omplaceringshundar är att de kan bära på sjukdomar som inte kommer fram förrän hunden åldras. Då kan man i värsta fall behöva avliva hunden. I andra fall vet man inte hur gammal en hund är och även det kan vara en otrygghet för hundköparen.

Vad kostar en omplaceringshund?

Hur mycket en omplaceringshund kostar varierar. Är det en hund som måste omplaceras från ett gott hem på grund av till exempel allergi kan den omplaceras för en låg summa så länge den kommer till ett gott hem. Är det däremot en hund som omplaceras från ett annat land är det en hel del kostnader som ska betalas och då kan även omplaceringsavgiften höjas.

Du kanske också gillar…