Att köpa hund

Agility

Det finns flera vanliga hundsporter att delta i och agility är en av dem. Sporten går ut på att man ska ta sig igenom en hinderbana tillsammans med sin hund. Som förare guidar man hunden genom olika hinder som tunnlar, hopphinder och balanshinder. Målet är att ta sig igenom banan på så kort tid som möjligt och med så få fel som möjligt.

Vilka hundar får tävla?

Agility är faktiskt en sport som alla får delta i oavsett vilken ras hunden är av. Alla hundar är välkomna oavsett storlek, ålder och aktivitetsnivå. Det är dock som så att hunden måste vara frisk för att få tävla. Oftast finns det också krav på att den ska vara vaccinerad.

Regler på banan

Inne på banan gäller ett par strikta regler. Hunden får till exempel inte göra ifrån sig inne på banan, då blir man utesluten. Föraren får inte heller ta tag i hunden, och man får inte visa aggressivitet mot hunden. Man får dock ropa på den och visa med händerna vart den ska springa. Hunden får inte heller lämna banan, även då utesluts man. Det gäller alltså att rasta hunden och se till att man tränar den till att hålla sig uppmärksam på sin förare.

Du kanske också gillar…