Att köpa hund

Jakt

En hundaktivitet som många människor gärna delar är jakt. Det finns flera olika sätt att jaga på och man kan också jaga flera sorters djur. Men vad är bra att ha koll på när det gäller jakt med hund.

Hunden och jakt

Det är inte alla som vill jaga med sin hund men många anser att det är en bra underhållning. Det går antingen att jaga med hunden lös, eller med den i koppel. Jakt med hund i koppel blir mer och mer vanlig i takt med att jaktmarkerna blir större och fler rovdjur dyker upp ute i skogarna. Nackdelen är dock att det kan vara lite svårare att komma riktigt nära de vilda djuren.

Risker med jakten

Det är inte helt riskfritt att jaga med hund. Det finns en risk att hunden trampar snett i skogen, att den ramlar ner eller att den skadas av vilda djur. Det har till exempel blivit allt vanligare att hundar blir ormbitna eller att de attackeras av vildsvin. I många fall klarar sig hunden men det finns också en viss risk att den inte klarar sig levande trots god vård. Som jägare bör man alltid ha med sig lite första hjälpen material för att kunna ge hunden vård. Många kloka råd finns hos Svenska Jägarförbundet på deras sajt.

Du kanske också gillar…